Ben Kimim?

İlk kez 2012 yılında glokom teşhisi konmuş, 1976 doğumlu bir glokom hastasıyım. Bu blogda da glokoma dair hem bilimsel verileri, hem de kendi gözlem ve deneyimlerimi paylaşarak glokom hastalarına yardımcı olmayı amaçlıyorum. 

2012 yılının yaz aylarında sağ gözümde göz kararması şeklinde gelen ani görme kayıpları başlamıştı. Baştan pek ciddiye almadım; gözümün yorulmuş olabileceğini veya aşırı yorgunluktan vücut tansiyonumun yükselmiş olabileceğini düşünüp, üzerinde durmadım. Meğer akut atak geçiriyormuşum o sıra. Yatıp uyuyordum hemen, ertesi gün geçiyordu. Ekim ayında üçüncü kez akut atak geçirdim, sağ gözümde görüntü tamamen gitti. Yine ciddiye almayıp yattım hemen, ancak ertesi sabah kalktığımda gözüm kıpkırmızı, şişmiş ve hâlâ göremez durumdaydı. O tarihte Bursa'da olduğumdan, hemen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Polikliniği'ne gittim. Glokom teşhisi ilk o gün orada kondu. Gerekli müdahalelerin ardından iki adet göz damlası verildi. Düzenli olarak kontrollere gidiyordum. Yaklaşık iki sene hiçbir sorun yaşamadım. 2014 yılının yine Ekim aylarında, göz damlalarını kestim. İhmalkârlık gibi basit bir nedenden ötürü oldu bu. Hastalığımı da iyi tanımıyordum ve durumun ciddiyetinin farkında değilim. Aradan iki ay geçti ve bir gece yine akut atak geçirdim. Göz tansiyonum 60'ın üzerine fırlamıştı. Göz damlaları, tansiyonu düşürücü hap, serum gibi müdahalelere rağmen 40'ın altına inmedi tansiyonum. Yeni bir hastane aramaya başladım. Artık İstanbul'daydım. Tesadüfen, Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni buldum. 2015'in Ocak ayından beri orada sürüyor tedavim ve kontrollerim. 

Bu blog sayfasını açtığım tarih olan 2015 Ekim'e kadar, yani yaklaşık 10 aydır dengelenemiyor tansiyonum. Bu sürede iridotomi, alpi gibi lazer operasyonlar uygulandı gözüme. Sorunun 10 aydır devam etmesinin sebebi, tamamen gözümün anatomik yapısıyla ilgili. Bunu, blog yazılarımda daha detaylı bulabilirsiniz. Kullandığım damlalara, haplara, geçirdiğim iki farklı lazer operasyona rağmen dengelenmeyen sorun nedeniyle sık sık hastaneye gitmek zorunda kaldım, kalıyorum. Bu arada hastalığıma dair birçok şey okudum. Bunların arasında pek çok yanlış bilgi de vardı. Herhangi bir hastalığı internetten araştırırken hangi yanlışlara düşüldüğünü gördüm. Bu blog sayfasını açma amacım da biraz bu oldu zaten. 

Yazılarımda; sık düşülen yanlışlara, hastaların dikkat etmesi gereken konulara, tıp biliminin genel işleyişine ve hastanelere dair bilgiler bulabilirsiniz. Bunun dışında kendi yaşadıklarımı, kendi üslubumla anlatacağım. 

Diliyorum ki bu sayfa, hastalığınızla ilgili size işinize yarayacak bilgiler verebilirsin...

İletişim için casseyjones.tr@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. 


1 yorum:

  1. yıl 2018 ve blog yazılarınız bugün yazılmış gibi en çok sorulan sorulara cevap veriyor .teşekkür ederiz

    YanıtlaSil